NOKTI U KUĆI





NOKTI U KUĆI




PITANJE:
Esselamu alejkum!
Imam jedno pitanje vezano za sihre. Prije nekoliko dana, moji roditelji i ja smo pronasli bacene nokte u jednoj sobi i pomislili da je to neka slucajnost. Ali nakon izvjesnog vremena nasli smo i u drugim sobama, i sve sto smo nasli bilo je iza namjestaja, uopste nije na vidnom mjestu.. Molim vas da mi odgovorite da li to ima veze sa sihrima? Da vas Allah s.w.t nagradi za vas trud! Amin
ODGOVOR:
Alejkumu selam,




Nokti su veoma česta materija koja služi prokletim sihirbazima za spravljanje sihira. Međutim, da li se sad u vašem slučaju radi o sihrima, to je teško reči. Slažem se sa vama da postoji mala vjerovatnoća da je sve to samo puka slučajnost, to jest da u svakoj sobi i baš iza namještaja skriveni budu nokti. Mislim, zbog čega bi iz vaše kuće neko podrezavao nokte i skrivao ih u svakoj sobi iz namještaja, zna se šta se radi sa noktima. Allah zna najbolje, ali mislim da neko pokušava da vam napravi sihir u kući, kažem Allah zna najbolje.
Zbog preventive od tog zla, savjetujem vam slijedeće:
Puštajte učenje sure El-Bekara svaki dan, posebno poslije ikindije namaza. Sve nokte koje nađete, sakupite na jedno mjesto, na neki papir ili u neku kesu. Prije toga, onaj koji bude uzimao te nokte, neka se zaštiti abdestom, učenjem Ajetul Kursije, surama: Felek, Nas i Ihlas te dovoma: „Eu’zu bi kelimatillahi tammati min šeri ma halak“ i „Bismillahi elezi la jeduru me’smihi šejun fil erdi vela fi sema, ve huve semiun alim“.
Kad se sakupe svi nokti, uzeti neku zdjelicu i napuniti je čistom vodom, nad tom vodom proučiti: Fatihu, Ajetul Kursiju, zadnja dva ajeta sure El-Bekare, zatim učiš 102. ajet sure El-Baqare, zatim:117, 118, 119, 120, 121 i 122. ajet sure E-A’raf, zatim učiš 139. ajet sure El-A’raf pa onda 81. i 82. ajet sure Junus. Na kraju sure Ihlas, Felek i Nas. Puhneš u vodu i blago pljucneš. U tu naučenu vodu, staviti omanju čašu sirčeta i isto tako soli. Sve dobro izmiješati i u takvu vodu potopiti bismilom te nokte. Nakon pola sata, te nokte treba zapaliti i ako bude na njih napravljen sihr, uz Allahovu pomoć on će biti uništen. Sve treba raditi sa nijjetom u srcu da Allah, s.w.t. to zlo uništi. Ako vas je to strah raditi, nađite nekoga ko liječi ispravno Kur’anom, objasnite mu stanje i njemu odnesite te nokte.
Ebu Bilal








Share:

Нема коментара:

Постави коментар