U STANU NAM SE DEŠAVAJU ČUDNE STVARI

U STANU NAM SE DEŠAVAJU ČUDNE STVARI
PITANJE: Selam alejkum! Prije četiri godine uselila sam se u stan i od tada svako malo svađam se sa suprugom i uopće nam ne ide u braku. Kad sam sama u stanu, imam osjećaj da nisam sama, kao da čujem kako neko pored mene diše, a i suprug osjeća isto. U dječijoj sobi sam crtala neku sliku i kao da je neko izmazao cijelu sliku rukama. U kući imam osvjetljenje koje se može pojačati i smanjiti, tako dok sjedim u sobi, svjetlo se samo pojača, kćerkine igračke u ponoć se same pale. Da li sam možda nagazila, toliko me je strah, ne znam dalje šta da radim?

- ODGOVOR: Alejkumus-selam! Bismillah, zahvala i hvala pripadaju Allahu, subhanehu we te’ala, neka je salavat i selam na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, njegovu časnu porodicu i njegove drugove ashabe!
Allah najbolje zna, postoji mogućnost da u vašem stanu borave i žive džinni koji žele da vas zastraše. Najvjerovatnije ste vi te džinne naslijedili, jer su oni možda i prije vas tu boravili. Ne bi bilo zgoreg da, ako je neko prije vas stanovao u tom stanu, da ih pitate, da li su oni imali sličnih problema. Bilo kako bilo, očito je da je vaš stan nezaštićen pa džinni rade to što rade. Da bi se mir i smirenost vratili u vaš stan, a i u vaše živote, vi svoj način života morate posvetiti Allahu, subhanehu we te’ala.
Šta to znači? Kao prvo, vi i vaš muž trebate se pokajati Allahu za grijehe koje ste prije počinili, zatim se trebate vratiti namazu, da se u vašem stanu namaz obavlja redovno. Iz stana obavezno izbacite slike sa ljudskim i životinjskim likovima kao i kipove i kipiće, ako ih imate. Po sobama, a posebno dječijim, ne crtati po zidu nikakve likove, možete cvijeće i sl., ali likove nikakve. Pored namaza, ako ne znate učiti u Kur’anu, svakodnevno trebate uzeti Kur’an s prijevodom pa barem nekoliko stranica pročitati.
Na internetu pronađite jutarnji i večernji zikr, te vi i vaš muž redovno to prakticirajte. Bilo kakav posao da radite u kući, počnite obavezno sa bismillom: ulazak i izlazak iz kuće, zaključavanje  kuće ili sobe, prekrivanje posuđa, zatim ne ostavljajte neoprano posuđe da vam prenoći, takođe učite bismillu prije jela, prije pijenja vode i sl. Svaki dan poslije ikindija-namaza u kući sa CD-a puštati čitavu suru El-Bekare i nekoliko puta ezan. Vidjet ćete, uz Allahovu pomoć, da će se nakon 10-ak dana u kući osjetiti smirenost i neće biti takvih uznemiravanja.
Preuzeto sa: kurankaolijek.com

Share:

Нема коментара:

Постави коментар